Študentsko delo

Študentje z delom pridobivate praktične izkušnje in nove kompetence.

Oddaja napovedi

Napovedi za odmero dohodnine tudi letos ni potrebno vlagati, saj je postopek v celoti avtomatiziran. Informativni izračun dohodnine se sestavi za vse zavezance, ne glede na višino prejetega dohodka.

V sredini meseca januarja 2018 bodo vse članice in člani Študentskega servisa Agencije M servis d.o.o. prejeli elektronski izpisek oz. povzetek obračuna dohodkov o višini zaslužkov, ki so jih prejeli v obdobju od 01.01.2017 do 31.12.2017 ter njihovo razporeditev v obdobje s statusom in obdobje brez statusa. Izpisek bo stalno dostopen na zaščiteni spletni strani e-poslovalnice do katere lahko dostopa upravičenec z uporabniškim imenom in geslom.

Pri razporeditvi v obdobje s statusom in obdobje brez statusa se upošteva datum in višina izplačila, obdobje dela, vaše dostavljene podatke o statusu ter pogoje za posebno osebno olajšavo po 113. čl. ZDoh-2. Podrobne podatke o posameznih prihodkih lahko člani preverijo z vstopom v e-poslovalnico Študentskega servisa Agencije M servis d.o.o., z vnosom uporabniškega imena in gesla. V kolikor člani gesla še nimate ali ste ga izgubili oz. pozabili prosimo pokličite eno izmed naših poslovalnic.

V primeru reklamacije se boste člani na nas obrnili z dokazili najkasneje do petka 2. februarja 2018. Po tem dnevu bomo kontrolne podatke na Finančni upravi RS potrdili in sprememba podatkov z naše strani ne bo več mogoča. Ob upravičenem dvomu v podatke oz. razvrstitev podatkov boste po tem datumu oz. prejemu dohodninske napovedi z dokazili uveljavljali spremembe neposredno pri Finančni upravi RS. Finančna uprava RS vam bo na podlagi naših kontrolnih podatkov poslala pred-izpolnjeno dohodninsko napoved v mesecu marcu, katero boste primerjali z našim izpiskom ter izpiski morebitnih drugih izplačevalcev. 
Dodatno boste vpisali vam pripadajoče zgoraj navedene olajšave, s katerimi boste znižali davčno osnovo ter del dohodnine namenili kot donacijo. Če razvrstitve in višine zneskov ter olajšav ne boste reklamirali sledi le še izvršitev odločbe – možno plačilo ali vračilo sredstev na vaš TRR ali pa nič od tega.

Kdaj mora zavezanec sam vložiti napoved za odmero dohodnine? 
Zavezanec mora vložiti napoved za odmero dohodnine, če mu informativni izračun ni bil vročen do 15. junija tekočega leta za preteklo davčno leto, ne glede na višino prejeta dohodka. Rok za vložitev napovedi je v tem primeru 31. julij tekočega leta za preteklo leto (skrajni rok za vložitev napovedi za leto 2017 je 31. julij 2018). 

Naša spletna stran uporablja piškotke

Za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike uporabljamo piškotke. Če se z namestitvijo piškotkov strinjate, »kliknite shrani« in nemoteno nadaljujte z uporabo spletne strani, lahko pa si ogledate nastavitve piškotkov.

Več o piškotkih